Nyílt Nap a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetében

balaton.vehir.hu Forrás: Takács Péter 2016. 07. 04. 11:29

Az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézete 2016. július 8-án ismét megtartja hagyományos Nyílt Napját Tihanyban, amelyre várják a Balatont szerető, a Balaton kutatása iránt érdeklődő látogatókat.

A rendezvény a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kínál érdekes látnivalót.
Az intézet parkjában terepi bemutatókat tartunk, ahol a Balaton élővilágából a parti öv halait, és a makrogerinctelen szervezeteket (a szemmel látható gerincteleneket) ismerhetik meg a tátogatók valamint a mintavételekhez szükséges terepi műszereket.
Az intézet laboratóriumaiban a tó mikroszkopikus növényi és állati szervezeteit és az országban csak néhány helyen fellelhető konfokális lézer mikroszkópot lehet megtekinteni.
Két ismeretterjesztő előadásra is sor kerül a Balaton életének alapjait adó mikroszkopikus algákról (előadók: dr. Vörös Lajos és dr. Somogyi Boglárka) és a Balaton kutatás és a tihanyi MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézet történetéről (előadó: dr. G.-Tóth László, az Intézet igazgatója).

Fotó: balaton.vehir.hu/Archív

Az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézet munkatársai szeretettel várják a Balaton élővilága és kutatása iránt érdeklődő látogatókat a rendezvényre, amelynek
időpontja: 2016. július 08. 9:00 – 16:00 (péntek)
Helyszíne: A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet, Tihany, Klebelsberg Kuno utca 3. (a hajóállomás mellett)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!