Igazi piknik volt a X. Kecskeköröm ünnep Tihanyban - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 05. 07. 19:15

A jubileumi gasztro és kulturális rendezvény az idei évben is rengeteg látogatót vonzott szombaton a Belső-tóhoz.

Szombaton minden eddiginél több, 22 különböző étel rotyogott a bográcsokban, volt kakas, birka, vaddisznó, marha pörkölt, hogy csak párat említsünk a rengeteg finomságból.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a településen a Fülöp Ferenc labdarúgó emléktornát, amit a "Tihany" csapat nyert meg, második helyen a "Keddi Foci", a dobogó képzeletbeli harmadik helyén az "Örökifjúk" végeztek.

 

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Népszerű volt a kicsik és nagyok körében a népi játszópark, a tündérképző és a boszorkánynevelde, az aranymosás", és még nagyon sok népi ügyességi játék. A májusfát idén is több fiatalnak sikerült megmászni. A Parasztbiblia-hunczut történetek felnőtteknek a Szélkakas Kompánia előadásában hatalmas sikert aratott.

A pörköltölfőző versenyen a zsűri mind a 22 gasztronómiai alkotást minősítette, így arany, bronz és ezüst kategóriában osztottak ki emléklapokat. Az idei különdíjat "Borissza és Csapata", első helyen "Kopasz és Csapata", másodikként a "Konok Kunok Csapata,  harmadikként "Kis Erdő Csapata" végzett az aranyérmesekmközött.

A csodaszép időnek köszönhetőn nagyon sokan mentek piknikezni, lovagolni, csónakázni, kutyát sétáltatni, nagyon sok kisgyermekes család, bringás időzött a természetvédelmi területen. A kézműves termékek mellett a házirétestől a legfinomabb sajtokig lehetett vásárolni, elég borsos áron. A betyárok egész nap csattogtatták ostoraikat, pisztolyaikkal, puskáikkal durrogtattak.

A kora esti hőlégballonos függeszkedés a várható vihar miatt elmaradt.

Vasárnap a két napos program pedig a III. Tavaszi Népzenei Találkozó  előadásaival folytatódik, 15 .00 órától a Mádl Ferenc téren.

 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!