Balaton: Timura emlékezni kell

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2015. 08. 22. 10:46

Vasárnap, augusztus 23-án Timu Emlékverseny Tihanyban mindenkinek.

Három évvel ezelőtt még Timu találta ki, hogy indítsunk egy nagyhajós versenyt a Balatonon, aminek minden Forint bevételét az utánpótlás nevelésére fordítjuk. Sajnos a sors közbeszólt, hirtelen és tragikus távozása miatt nem tudtuk közösen megvalósítani vele az ötletét. A 2013-ra meghirdetett verseny el is maradt, de 2014-ben az YKA és a THE belevágott, és megvalósította Timu elképzelését. A regattát rá emlékezve, Timu Emlékverseny néven futhatja immár a nagyhajók mellett minden kishajós osztály is!

A futam auguisztus 23-án vasárnap egy nappal az Utánpótlás OB és négy nappal a Nagyhajós bajnokság első fordulója előtt 11 órakor rajtol. Mindenki együtt, kishajók és nagyhajók egyidőben vitorláznak majd a Tihany - Balatonszéplak - Zamárdi - Sajkod vízterületen. A pálya egy két kilométeres cirkálószakasz után a Tihanyi-szorosán át egy sajkodi bója kerülése után visszahajózva a keleti medencébe, a THE kikötő előtti célig tart. Az OP, Cadet és Laser 4.7 hajók rövidebb pályán versenyeznek.

A nevezési díj fejenként 3000 forint. A befolyt teljes összeg a Timu életét is kitöltő utánpótlás-nevelés támogatását szolgálja majd. Így lesz ez az emlékezés igazán hű Tímár Péterhez.

Akinek Timu személye kedves, vagy aki az utánpótlás nevelését fontosnak találja, induljon el a versenyen, várjuk!

Részletes információk a mellékletből letölthető Versenykiírásban.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Tihanyi Hajós Egylet, 8237 Tihany, Kenderföld utca 19.
Weboldal: www.thesail.hu
E-mail: andi.rutai@thesail.hu
Telefon: Rutai Andrea, +3630-9616838

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!