Világbajnok lett a vitorlázó Érdi Mária

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség/Bányász Árpád 2015. 08. 21. 10:41

Júliusi ifjúsági Európa-bajnoki címe után a Laser Radial női olimpiai hajóosztály korosztályos világbajnokságán is győzött Érdi Mária. A kanadai Kingstonban megrendezett vb-n az U19-es lányok mezőnyében 22 nemzet 53 versenyzője között végzett az élen. A 17 esztendős magyar vitorlázó végig vezetve, meggyőző versenyzéssel diadalmaskodott.

A Tihanyi Hajós Egylet színeiben induló tehetség a kanadai vb-n rögtön két futamgyőzelemmel kezdett, összességében pedig a megrendezett tíz futamból hatot is megnyert. A Mári becenévre hallgató magyar lány mögött az uruguayi Moreira és a lengyel Kwasna végzett a második és harmadik helyen.

Érdi Mária a kingstoni vb-diadallal továbbra is elmondhatja magáról, hogy eddigi pályafutása minden utánpótlás világversenyéről éremmel térhetett haza: 2013 óta összesen kilenc korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett. Idei legnagyobb célja ugyanakkor az, hogy a felnőttek között is megpróbáljon kvótát szerezni a jövő évi riói olimpiára, amelyre a novemberi ománi világbajnokságon lesz lehetősége.

Érdi Mária 2013 óta összesen 9 utánpótlás korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett:

2015

- Laser Radial U19 Eb: 1.

- Laser Radial U19 vb: 1.

2014

- Byte vb: 3.

- Byte Eb: 2.

- Laser Radial U17 Eb: 3.

- Laser Radial U17 vb: 1.

- Laser Radial U19 vb: 2.

2013

- Byte vb: 1.

- Byte Eb: 2.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!