Érdi Mári: Tíz pont előny a zárónap előtt

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2015. 08. 20. 11:29

Mári uruguayi ellenfelének felzárkózási kísérletét visszaverve megerősítette vezető helyét a világbajnokságon.

A kanadai Kingstonban már csak egyetlen nap, két futam van hátra az olimpiai Laser Radial Ifjúsági Világbajnokságon, ahol a női mezőnyt magabiztosan vezeti Érdi Mária.

Kedden a hetedik futam végére az egyetlen komoly vetélytárs uruguayi Dolores Moreira két pontnyira megközelítette Márit az összetett listán, de a Tihanyi Hajós Egylet színeiben versenyző magyar lány a szerdai napon visszaverte ezt a felzárkózást.

Mári megnyerte a nyolcadik futamot - győzelmeinek száma ezzel már tízből hat - miközben Moreira a 7. helyen ért célba. A kezdeti 15 csomósról fokozatosan gyengülő szélben pedig a következő két futamon is dominánsan vitorlázva erősítette meg helyzetét.

A kilencedik és tizedik futamon 4. és 2. helyen befutva Mári 10 pont előnnyel vezeti a világbajnoki listát. Pályafutása során eddig már két korosztályos világbajnoki címet szerzett. 2014-ben U17 korosztályban lett az olimpiai női Laser Radial osztály világbajnoka. Most már az idősebbek közt áll nyerésre.

Mári 10 ponttal vezet Moreira előtt, miközben a harmadik helyezett lengyel Magdalena Kwasna már 29, a negyedik helyen álló olasz Francesca Bergamo 34 ponttal van lemaradva tőle.

Részletes eredmények: http://www.cork.org/past-results/results2015/LRYW/Results.html

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!