Tihany - Visszaveszik a parti panorámautat a vadkempingező horgászoktól

balaton.vehir.hu Forrás: balatontipp.hu Fotó: balatontipp.hu 2015. 07. 27. 00:00

A tihanyiak megelégelték, hogy a Balaton legszebb panorámájú sétaútját nem lehet megfelelően használni, mert egyes, a területet vadkempingként használó horgászok szinte magukénak tekintik a területet.

A horgászás ügye volt az egyik kiemelt téma még azon a közbiztonsági fórumon is, amit a község képviselői a napokban tartottak a balatonfüredi rendőrkapitányság érintett alosztályvezetőjével, a helyi körzeti megbízottal, a polgárőrség vezetőjével és a közterület felügyelet munkatársaival.

Tósoki Imre polgármester

Mint Tósoki Imre polgármestertől megtudtuk, különösen nagy gondot okoz, hogy egyes horgászok a part mellett végigfutó sétaúton parkolnak kocsijaikkal, teljesen elfoglalják a pihenőhelyként kialakított rondellákat. Főleg a Somosi-öböl és a vitorláskikötő közötti szakaszon váltott ki nagy felháborodást egyes horgászok nem megfelelő viselkedése. Az önkormányzatnál többen írásban is kifogásolták ezt, a Halász utca és az Alsó-kopaszhegyi út környékén aláírásgyűjtést is indítottak miatta. Ugyanez a helyzet a hajóállomás és a Gödrösi strand között is, csak itt a kisebb gyalogosforgalom miatt kevésbé jött elő eddig a probléma.

További részletek és fotók a balatontipp.hu oldalon

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!