Tihany: Európai Uniós Fejlesztések nyílt napja

balaton.vehir.hu 2015. 03. 27. 10:33

Tihanyi Legenda Projekt, Tihany közterei megújultak, a programok március 28-án 10.00 órától 18.00 óráig tartanak.

Az elmúlt 11 évben több tízezer uniós fejlesztési projekt zárult sikerrel Magyarországon. Fejlődött az ország, munkahelyek százezrei jöttek létre, cégek ezrei tudtak sikeresen fejleszteni, számos városban és faluban épültek vagy újultak meg intézmények, közterületek.

Az uniós fejlesztések története ma már sikertörténet Magyarországon. Bármerre járunk hazánkban, mindenütt találhatunk olyan megvalósult projekteket, amelyek az uniós fejlesztési programoknak köszönhetik az eredményeiket.
A siker közös és azt szeretnénk, ha a siker örömében minél többen osztozhatnának. Ennek érdekében hirdeti meg a Miniszterelnökség immár negyedik alkalommal az uniós fejlesztések nyílt napja rendezvénysorozatát.
Ezek az események nem szakmai rendezvények, hanem igazi családbarát, szórakoztató és az izgalmas fejlesztések hátterét is bemutató programok lesznek. Országszerte összesen 77 helyen várjuk mindazokat, akiket érdekel például a világhírű Korda Filmstúdió, a szentendrei vagy az ópusztaszeri skanzen, a Tisza-tavi Ökocentrum vagy a nyíregyházi Állatpark.
Március 28. és április 26. között minden uniós fejlesztési régióban tartunk egy-egy nyílt napot. A kiemelt helyszín mellett az adott napon a régió másik 10 érdekes és izgalmas projektjénél is várják az érdeklődőket.
Az eddigi sikerek bemutatása mellett nem titkolt célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az új, 2014-2020 közötti fejlesztési ciklus pályázati lehetőségeire. A már megvalósult pályázatok által bemutathatjuk, hogy a siker lehetősége mindenki számára adott, aki belevág egy-egy ötlet megvalósításába. Szeretnénk, ha minél többen élnének a lehetőségekkel.

A hét régiós nyílt nap időpontja és kiemelt helyszínei:

Közép- Dunántúl 2015.03.28. Korda Filmpark, Etyek
Közép-Magyarország 2015.04.04. Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre
Dél- Alföld 2015.04.05. Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Ópusztaszer
Nyugat- Dunántúl 2015.04.12 Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, Szombathely
Észak- Alföld 2015.04.18. Nyíregyházi Állatpark, Nyíregyháza
Dél-Dunántúl 2015.04.19 Siklósi vár, Siklós
Észak- Magyarország 2015.04.26. Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

A 2015-ös Nyílt Nap helyszínein több program csak korlátozott létszámmal valósítható meg, így ezeken azok tudnak majd részt venni, akik előzetesen regisztrálják magukat a http://nyiltnap.szechenyi2020.hu oldalon. Javasoljuk tehát, hogy a megadott internetes oldalakat mihamarabb keressék fel, hogy biztosan részt vehessenek a vonzó és különleges eseményeken!
Az élmény úgy teljes, ha azt másokkal is megoszthatjuk. Ezért a nyílt naphoz számos közösségi aktivitást kapcsolunk. Ezekről a nyereményjátékokról, az Élményfalról, a sokszínű programokról részletes és naprakész információ a www.szechenyi2020.hu portálon, valamint a hozzá kapcsolódó facebook oldalon, www.facebook.com/EgyuttFejlodunk található.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!