Balaton: Lesz Gardália!

balaton.vehir.hu Forrás: Rózsa Éva 2014. 10. 13. 15:33

Az elmúlt időszakban sok kérdés merült fel a Balaton-felvidék legnagyobb szezonzáró rendezvénye, a Garda Fesztivál kapcsán.

A sajtó munkatársai aggodalommal várták a választ: a balatoni halászat betiltásával mi lesz a rendezvény egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó programjával, a látványhalászattal? Ha nem lehet halászni a Balatonon, honnan lesz garda a rendezvényre, hiszen az elmúlt évben 1 tonna fogyott ebből a különleges balatoni halból a fesztivál két napja alatt.

Fotó: balaton.vehir.hu/Illusztráció

Tósoki Imre, Tihany polgármestere elmondta, hogy már régóta folynak a tárgyalások a Balatoni halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel. Mivel a halászatra egyszeri alkalommal sem kapott a cég engedélyt, ezért a Garda Fesztivál idejére időzítették a I. Balatoni Páros Gardafogó Bajnokság döntőjét. A látványhalászat helyét tehát látványhorgászat veszi át, mely legalább annyira látványos és informatív lesz, mint a halászat volt. Ezt az eseményt is meg lehet tekinteni majd kísérőhajókról, hiszen a BAHART - az előző évekhez hasonlóan- hajójáratot indít az érdeklődők számára.
Megnyugtató választ kaptunk a garda mennyiségét illetően is. Mint azt Szári Zsolt vezérigazgató elmondta: a fesztivál megtartásához szükséges garda mennyiségének jó része már rendelkezésre áll, és a rendezvényig hátralévő egy hónapban azon munkálkodnak, hogy minden felmerülő igényt ki tudjanak elégíteni.

Tósoki Imre hangsúlyozta: a Fesztivál Tihany egyik legnagyobb eseménye. A szervezők azon dolgoznak, hogy a több ezer látogató ne vegyen észre ezekből a változásokból semmit, és a rendezvény a megszokott színvonallal, színes programokkal, finom ételekkel várja az érdeklődőket.

(Garda Fesztivál 2014. november 14-16. részletes program a későbbiekben!)

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!