Balaton: A tihanyi hajóállomás és park rendhagyó, helyi átadása (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 07. 25. 23:31

Pénteken kora este Tósoki Imre, Tihany polgármestere rendkívüli séta keretében mutatta be a hajókikötő melletti, teljesen megújult parkot a helybélieknek és az érdeklődőknek.

Az átalakítást hatalmas földmunka előzte meg, a park sétányai szilárd burkolatot kaptak, az új közvilágítás kandelábereinek és a park kisebb világítótesteinek elektromos kábelrendszerét a föld alatt vitték, esztétikus köztéri padokat helyeztek ki. A beruházás értéke megközelíti a kétszáz millió forintot a kikötői átalakítással együtt – fogalmazott a polgármester.

Az eseményről készített képgaléria ITT tekinthető meg

A séta során, a jelenleg magántulajdonú Sport étteremről kiderült, hogy a tulajdonossal együtt az önkormányzat hatalmas műanyag drapériával vonta be a „fantom” épületet, amely a 20-as, 30-as években Tihany szimbóluma volt. Távlati célként szerepel egy hajózási múzeum létrehozása, kávézóval vagy akár étteremmel az épületben. A polgármester azt is elmondta, hogy a Balatoni Fejlesztési Tanács mintegy nyolc millió forint támogatást hagyott jóvá a balatoni védépítmény fejlesztésére. A sétányon található büfék épülete komplexum is magán erőből valósult meg. A teraszról csodálatos balatoni panorámával, összességében, mint egy 160 millió forintból, Tósoki Imre kiemelte, hogy még nagyon sok ehhez hasonló magánbefektetőre lenne szüksége Tihanynak. Majd hozzátette, hogy a Balatoni Hajózási Zrt-vel intenzív tárgyalást folytat a település, hogy még több vitorlást tudjon fogadni Tihany. A fejlesztési tervek elkészültek, amelyeket az önormányzat három éven belül szeretne megvalósítani. Az est során fellépett a tihanyi kötődésű Nagy Adri és Biga, DR BRS, Senor Grande és DJ Dominique.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!