Balaton: ARTplacc a félszigeten (képgalériával)

balaton.vehir.hu 2014. 07. 17. 19:39

ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál, július 16-20.

A művészet iránt érdeklődő laikusok, a műértők és kurátorok, a köz-és magángyűjtemények képviselői ebben az évben is különleges kulturális kaland részesévé válhatnak Tihanyban, ahol a hagyományostól eltérő körülmények között mutatják be a legfrissebb kortárs művészeti törekvéseket. A fesztivál kötetlen hangulata és különleges terei révén közel hozza a valós és virtuális műveket a közönséghez, szórakoztat és elgondolkodtat, elvarázsol és részvételre késztet.

Képgaléria: ITT

Az ARTplacc idén öt pillér köré szerveződik. Dialógus a címe a nemzetközi galériapárok témára reflektáló munkákat bemutató kiállításának, betekintést nyerhetünk részt egy nemzetközi egyetemi workshopba, a független kurátori projektek megtekintésén túl és a multikulti társművészeti programok mellett pedig az Európa büfé - is nyitva áll majd a közönség előtt.

Az események a tihanyi rév szomszédságában lévő vízparti ligetes területen zajlanak majd. A központi helyszín a GALÉRIAplacc lesz, ahol a kezdetektől élvonalbeli kereskedelmi galériák állítják ki az általuk képviselt művészek alkotásait. A kísérőprogramok mind a vízparti ligetben kapnak idén helyet – így a közönség térben, időben, műfajok és művészeti ágak között is könnyedén átlépheti majd a határokat. A gyerekeknek a MOME és a CAPA Központ szervez múzeumpedagógia programokat, irodalmi élményükről a Csodaceruza gondoskodik, de még interaktív színházi programokkal is várják őket. A felnőtt közönség napközben kulináris élményekben részesülhet a II. Tihanyi Gasztro Művészeti Napok programjain, délutánelmerülhet a közép-európai irodalomban, később vízimozizhat, megnézhet egy színházi vagy mozdulatművészeti produkciót, végül az estét koncerttel zárhatja - hiszen minden nap DJ-k és VJ-k gondoskodnak az emlékezetes balatoni éjszakák hangulatáról. www.artplacc.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!