Sietsz? Várlak!

balaton.vehir.hu Forrás: police.hu/Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. 09. 04. 19:09

A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság újabb elrettentő táblákkal hívja fel a közlekedők figyelmét a szabályok betartására.

 

Az elmúlt évek statisztikai elemzéséből megállapítható, hogy a közlekedési balesetek legtöbbször a gyorshajtás, továbbá az ittas járművezetés miatt történnek. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a vezetés megkezdése előtt és alatt egyaránt. Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő életét, testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A megengedett legnagyobb sebesség esetleges növelése közlekedésbiztonsági kockázattal jár, ugyanis már a kisebb mértékű sebességtúllépés is hatványozottan növeli a közúti balesetek és tragédiák bekövetkezésének kockázatát.

A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság újabb sokkoló hatású grafikával ellátott plakátokat helyeztetett ki a 82-es számú főút mentén, Veszprém határában, illetve a 71-es és a 84-es számú főutak kereszteződésében, Balatonederics külterületén azzal a céllal, hogy a közlekedőket óvatosságra, és a közlekedési szabályok betartására figyelmeztesse.

Egy pillanatnyi figyelmetlenség családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet. Gondolják végig, megéri-e a szabályokat megszegni!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás, további fotók a police.hu oldalon.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!