Határtalan értékeink - Kihirdették a Veszprém Megyei Önkormányzat által meghirdetett fotópályázat győzteseit

balaton.vehir.hu Forrás: vpmegye.hu Fotó: vpmegye.hu 2019. 09. 14. 19:29

István és Gizella a naplementében című fotójával Tajti Dávid nyerte a Veszprém Megyei Önkormányzat által meghirdetett fotópályázatot. A második helyen Horváth Barbara végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szabó Mátyás Attila állhatott fel. A fotópályázat legjobbjait Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a Megyeháza Szent István termében. A zsűri két különdíjat is kiosztott, ezeket Veilandics Amira Bianka és Harkai Rebeka kapták.

 Polgárdy Imre köszöntőjében arra emlékeztetett: arra kérték a fiatalokat, örökítsék meg mindazt, ami számukra fontos a saját településükön. A kiírás szerint építészeti vagy természeti értékről, egy adott település kiemelkedő személyiségéről, csoportjáról vagy akár gasztronómiai különlegességeiről készült fotókkal egyaránt lehetett nevezni. A pályázatra több mint félszáz fotó érkezett be.

Talán az értéktárak munkájának is köszönhető, hogy napjainkban divat lett helyi értékekkel foglalkozni- hangsúlyozta a megyegyűlés elnöke. Polgárdy Imre szerint: aki fotózott a felhívás kapcsán, az nemcsak a pályázatra készített művet, hanem ezzel értéket is teremtett helyben, sőt értéket is mentett egyben. A fotók készítése során nemcsak saját múltjukat ismerhették meg a diákok, hanem értékesebb is lesz számukra mostantól az a hely ahol élnek, az az érték, amelyet megörökítettek a fényképeken.
A pályamunkák pár nap múlva útra kelnek, hiszen azokat a hétvégén Kovászna megyében mutatják majd be.

fotó1  fotó2  fotó3  fotó4

 
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!