Ismét „Közlekedik a család” Veszprém megyében is

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán megelőzési ea. Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 05. 16. 10:45

Az országos megmérettetés területi fordulóját 2019. június 1-jén tartják a megyeszékhelyen.

 Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőjét. A vetélkedősorozat elsődleges célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. A versenyre olyan családok jelentkezését várják Veszprém megyéből, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, valamint 6-17 év közötti gyermeket/gyermekeket nevelnek.

A családok autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás és további közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésében mérik össze a tudásukat. A verseny végén egy család juthat az országos döntőbe, amelyet 2019. június 22-23. között rendeznek meg Vas és Zala megyében. A nyereményjáték fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi, valamint további értékes ajándéktárgyak is gazdára találnak.

A Veszprém megyei területi vetélkedő 2019. június 1-jén 9 órakor kezdődik a Tesco Hipermarket (8200 Veszprém, Kádártai utca 2-4.) parkolójában.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóin azonban nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák. Azok az iskolák, melyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a megmérettetésen, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek.

Tavaly már közel ötszáz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó személyautóért.

A versenyre jelentkezni és arról bővebben tájékozódni a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon lehet.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!