Veszprém megyébe is megérkezett a Police Caffee

balaton.vehir.hu Forrás: police.hu Fotó: police.hu 2019. 05. 05. 14:27

Egy csésze kávé mellett az állampolgárok kötetlenül beszélgethettek a rendőrökkel a bűnmegelőzésről.

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére indult útnak a Police Coffee elnevezésű országos bűnmegelőzési tájékoztató program. Ennek keretében a rendőrség prevenciós szakemberei a Mobil Bűnmegelőzési Centrum segítségével keresik fel a településeket, hogy közvetlen és kötetlen beszélgetések során adjanak át bűnmegelőzési, kiemelten vagyonvédelmi tanácsokat az érdeklődőknek. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. 18. hetében több helyszínen is prevenciós ajánlásokkal és egy finom kávéval várták a lakosokat.

A rendőrök hétfő délelőtt a tapolcai piacon, délután egy balatonfüredi bevásárlóközpont parkolójában, másnap a nyirádi faluközpontban, illetve egy pápai hipermarket parkolójában jelentek meg a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával. Szerdán a veszprémi városi majálison, valamint a balatonfűzfői strand előtt, csütörtökön Ősiben, pénteken pedig Balatonkenesén várták a lakosságot. A vásárlók és a járókelők egy frissen főzött kávé mellett beszélgethettek a bűnmegelőzési szakemberekkel az őket érintő vagyonvédelmi lehetőségekről, az áldozattá válás elkerülésének módszereiről. A rendőrök többek között kérték az állampolgárokat, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még akkor is zárják be, ha otthon tartózkodnak vagy a kertben tevékenykednek. Kitértek a házaló árusoktól vásárolt termékek veszélyeire is, hiszen az ily módon eladni kívánt áruk gyakorta rossz minőségűek vagy felárazottak és garancia sem jár hozzájuk.

A programra kerékpárral érkező érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a rendőrök regisztrálják a kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisba. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kerékpár mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályokkal kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűket, ha mégis felügyelet nélkül maradnak, mindig lakatolják le azokat!

Forrás: police.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!