Ép testben, ép lélek- átadták a felújított orvosi rendelőt Taliándörögdön

balaton.vehir.hu Forrás: Kálóczi Beáta 2018. 09. 06. 13:10

Megújult tetőszerkezet, fűtés és villamossági rendszer, új burkolatok , nyílászárók és vizesblokkok- komplex felújításon esett át a taliándörögdi orvosi rendelő.

 A helyi önkormányzat  még 2016. májusában nyújtott be támogatási kérelmet az orvosi rendelő megújítására konzorciumban a Veszprém Megyei Önkormányzattal. A Terület- és településfejlesztési operatív program jóvoltában több mint 25 és fél millió forintot költhettek az épület rekonstrukciójára.

Ép testben, ép lélek- a régi mondást idézte az ünnepélyes átadáson a megyegyűlés elnöke. Polgárdy Imre úgy fogalmazott: „ritkán gondolunk bele abba, hogy ha a társadalom hasznos tagjai szeretnénk maradni, vigyázni kell az egészségünkre, a testünkre és a lelkünkre egyaránt.”

Hozzátette: az egészségünk érdekében mi magunk is sokat tehetünk, de szerencsére a háziorvosok- akár gyógyító, akár preventív munkájukkal- nagyban hozzájárulnak e célok megvalósításához. Nem mindegy azonban, milyen körülmények, milyen feltételek között teszik mindezt.

Polgárdy Imre az ünnepségen arról is beszélt, hogy a megyei önkormányzat közreműködésével a következő időszakban megyeszerte közel 10 orvosi rendelő újul meg több mint 212 millió forint értékben.

A térség országgyűlési képviselője az átadáson azt hangsúlyozta, hogy amikor az emberi erőforrásokba, az oktatás vagy az egészségügy területére fektetünk be, akkor a jövőnket alapozzunk meg, hiszen ezek a beruházások jó célt szolgálnak. Fenyvesi Zoltán arról is beszélt, hogy a pályázati program egyik nagy előnye, hogy a projektek megvalósítása nem igényelt önerőt a települések részéről.

A falu polgármestere, Mohos József szerint az orvosi rendelő komplex megújításával a falu régi álma válhatott valóra. Beszélt arról is, hogy a fejlesztés következő ütemében a rendelő eszközeit, berendezéseit is szeretnék majd modernizálni.

Dr. Tóth József háziorvos 28 éve dolgozik a településen, kedd-csütörtök és pénteki napokon rendel a 100 éves épületben. A háziorvos szerint a felújítás már nagyon időszerű volt, a beruházásnak köszönhetően ma már korszerű körülmények között tudja ellátni a praxisához tartozó több, mint 600 helyi lakost.

A megújult orvosi rendelőt Illés Sándor plébános áldotta meg. Az ünnepélyes átadásra a helyi kisiskolások versekkel, a Taliándörögdi Népdalkör pedig népdalcsokorral készült.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!