Közösségek Hete rendezvény Veszprém megyében

balaton.vehir.hu 2018. 05. 02. 22:54

Közel 800 programmal idén második alkalommal kerül megrendezésre a Közösségek Hete országos rendezvénysorozat. A 2018. május 7-13. között zajló programsorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közösségek fontosságára, a közösségi cselekvés társadalomformáló erejére.

A Közösségek Hete a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködésében, a Cselekvő közösségek –aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretében valósul meg.

Megyénkben a Közösségek Hete alkalmából több mint félszáz programot szervez csaknem 30 közösség, szervezet és intézmény. A színes palettán többek között olyan rendezvények szerepelnek, mint a megyei könyvtár izgalmas programja a slam poetry-ről, vagy az élő könyvtár projektje, de sok mindent megtudhatunk egy, az oktatást jelentősen segítő hangszerről a Veszprémi Ukulele Klub tagjainak jóvoltából. Hatvan éve önálló település Balatonfűzfő, ennek alkalmából a hatvanéves fűzfőiek számára szerveznek múltidéző beszélgetést, de szintén nagyszerű programnak ígérkezik a helytörténeti séta. Az Új Nemzedék közösségi tere egész héten programokat szervez a az érdeklődőknek, míg Hajmáskérre többek között Tavaszi gálára várják a szervezők a település apraja-nagyját. Színes közösségi programok lesznek – többek között – Sümegen, a lélekszámához képest rendkívül aktív Bakonybélben, Pápán, Berhidán, Balatonalmádiban és Zircen is.

 A teljes programkínálat a www.kozossegekhete.hu oldalon érhető el

A megyei programok között itt kereshet: https://kozossegekhete.hu/programok/veszprem-megye/

Friss hírekért, programokért keresse Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/kozossegekhete 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!