Járőrkutya emlékverseny Veszprém megyében

balaton.vehir.hu Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. 08. 08. 11:29

Szigligeten rendezték meg az ifjabb Ruzsa Attila Járőrkutya Emlékversenyt. A megmérettetést Kocsis József címzetes rendőr zászlós nyerte Rémes nevű kutyájával.

Ifjabb Ruzsa Attila rendőr főtörzsőrmester halálának 15. évfordulója alkalmából a Tapolcai Rendőrkapitányság 2017. augusztus 5-én járőrkutya emlékversenyt szervezett. Elhunyt kollégánk, aki Szigligeten látta el körzeti megbízotti feladatait, 2002. augusztus 2-án a 77-es számú főútvonalon közúti közlekedési baleset áldozata lett.

Veszprém és Zala megyéből összesen 13 kutyavezető és szolgálati négylábúja érkezett a szigligeti sportpályára, hogy összemérjék tudásukat.

A rendezvényt Pogány Péter rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, majd Bódis István rendőr zászlós, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának kutyás körzeti megbízottja vette át a szót és vezette le a versenyt.

A megmérettetés végén a serlegeket Pogány Péter rendőr ezredes és Horváth József rendőr őrnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezetője, valamint az elhunyt kollégánk édesapja, idősebb Ruzsa Attila adta át a helyezetteknek.

A verseny eredménye:

1. helyezett: Kocsis József címzetes rendőr zászlós (Pápai Rendőrkapitányság) Rémes nevű kutyájával,
2. helyezett: Bódis István címzetes rendőr zászlós (Tapolcai Rendőrkapitányság) Berci nevű kutyájával,
3. helyezett: Németh Péter József rendőr törzsőrmester (Zalaegerszegi Rendőrkapitányság) Unique nevű kutyájával.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!