Több mint 150 hajó rajtolt az őszi pünkösdin

balaton.vehir.hu Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség 2020. 09. 27. 11:07

Megtréfálta az időjárás az Őszi Pünkösdi Regatta résztvevőit: a várt erős szél csak a rajt előtt fújt mintegy 15-20 percig, utána a több mint 150 résztvevő leállós-pöffös, néhol igen gyenge, néhol 12-15 csomós szélben haladt Keszthely felé - olvasható a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.

 

Amikor Farkas Péter PRO és Szemes Bence pályafelelős csapata kilenc óra tájban lerakta a Földvár előtti rajtvonalat, hirtelen 22-25 csomóra erősödött a szél, de a rajtot a lereffelt hajók már csak 5-6 csomóban abszolválták, és éles menetben indultak el nyugati irányban. 

Az időjárási front viszont fantasztikus képeket produkált: a hajók legénysége egész nap gyönyörködhetett a nyugatról keletre mozgó lélegzetelállítóan érdekes felhők látványában. A Túravitorlás Sportklub klasszikus versenyének ez az igazi szépsége: a hajók versenykörülmények között vitorláznak végig a gyönyörű nyugati medencén. 

A verseny maga sem szűkölködött az izgalmakban, de a végén minden csapat limitidőn belül érte el a keszthelyi célt. Az egytestűek abszolút legjobbja a Király Zsolt csapata volt a Nr. 1 RC44-gyel, ők négy óra negyvenhat perc vitorlázás után szakították át a célszalagot. 

A 12.00 órakor rajtolt négy katamarán csatáját a Fifty-fifty nyerte, akik mintegy öt perccel előzték meg a „helyi” Bogi csapatát, akik egy sajnálatos technikai hiba miatt túl sok időt vesztettek.

A verseny a Keszthelyi Yacht Kikötőben elköltött vacsorával és az élmények verbális feldolgozásával zárult. Az eredményhirdetés a járványhelyzet miatt elmaradt, csupán a Helly Hansen Díj átadására került sor, amelyet a leggyorsa egytestű, azaz Király Zsolték csapata nyert el. 

Folytatás holnap 9 órakor, a második futam pályája Keszthely-Ábrahámhegy.

Eredmények itt:

http://bit.ly/3osztalyonkentieredmeny

http://bit.ly/Abszoluteredmeny

Fotó: Mag Andrea

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!