Lillik Ákosék nyerték meg a Keszthely-Kenese szólóversenyt

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2019. 06. 02. 13:27

Szoros versenyben a Lillik Ákos vezette Nelson Flottalízing nevű vitorlás nyerte a Keszthely-Kenese szólóversenyt, amely vasárnap reggel ért véget.

 A szervezők tájékoztatása szerint a második helyen Fazekas Gábor ért célba a Tantállal, míg a harmadik helyen egy 10 méteres, a Lábad X futott be Lábady Balázs kormányossal.

    A viadalon 8 és 10 méteres, nyitott kategóriájú hajók indultak.
    A verseny nyomkövető rendszerét biztosító i-Cell adatai szerint a 21 hajóból álló mezőny átlagsebessége 8,8 km/óra volt. A 23 km/órás maximális sebességet a győztes egység érte el, míg a második legnagyobb sebességgel (21 km/óra) a Fa Hajó futott.
    A két állomás, Keszthely és Balatonkenese légvonalban 77 km van egymástól, de az erős szembeszél miatt a hajók átlagosan mintegy 90 km-t tettek meg. 
    Fa Nándor főszervező elmondta: az erős szembeszél miatt nagyon kemény volt a verseny.
    "Érdekes módon a 10 méteres, nagy, nehéz hajók, amelyek normál esetben hátrányban vannak, most előnybe kerültek, és a harmadik, illetve a negyedik helyen is ezek értek célba" - közölte. Kiemelte: az első két helyezett azonban mégiscsak "a már megszokott profi mezőnyből került ki".
    "A verseny győztese és második helyezettje a tihanyi csőben még olyan közel volt egymáshoz, hogy útjogot kellett adnia az egyiknek, amikor forgolódtak, akár össze is ütközhettek volna. Utána még a keleti medencében is folytatódott ez a szép és kemény csata, amelyből végül a Nelson került ki győztesen, minimális különbséggel" - nyilatkozta Fa Nándor. 
    A szombat reggel Keszthelyről rajtoló verseny résztvevői egyetlen kivétellel szombat estig befutottak, de egy osztrák vitorlás hosszabb időre lehorgonyzott, és csak vasárnap reggel ért a balatonkenesei kikötőbe.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!