Nőközpontot alakítanak ki Keszthelyen

balaton.vehir.hu Forrás: MTI 2018. 02. 25. 12:50

A nők munkaerőpiaci elhelyezkedését, az atipikus foglalkoztatási formák megismertetését segítő központot alakítanak ki Keszthelyen 200 millió forintos pályázat révén - tájékoztatta a Keszthelyi Városfejlesztő Egyszemélyes Nonprofit Kft. az MTI-t.

 A Keszthelyi Nő-Köz-Pont elnevezésű pályázat a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A Keszthelyi Városfejlesztő Kft. konzorciumban nyerte el a szükséges támogatást a Fiatal Családosok Klubjának Egyesületével, a Goldmark Károly Művelődési Központtal és a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központtal együtt.

    A központ várhatóan tavasszal megnyílik, célja olyan megoldások és együttműködés kialakítása, amelyekkel könnyebben népszerűsíthető az atipikus foglalkoztatás, és javul a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű nők elhelyezkedési lehetősége. 
    A megvalósítás három éve alatt a központ feladata olyan helyi hálózat és együttműködés kialakítása, amely feltérképezi, nyilvántartja és közvetíti a térségben elérhető szolgáltatásokat. A Keszthelyi Nő-Köz-Pont képzéseket, fejlesztéseket, illetve felkészítéseket is biztosít majd az érintetteknek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!