Vörös Balaton – csopaki vírusnapló

balaton.vehir.hu Forrás: Jásdi István/mandiner.hu 2020. 12. 16. 16:14

Mire a harmadik ádventi gyertyát meggyújtottuk, mindhárman láz- és tünetmentesek voltunk. Csak valahogyan kiment belőlünk az erő - írja a a neves borász a mandiner.hu oldalon.

 Mikulás előtt két nappal Piroska hozott nekünk három pcr tesztet. Valószínűtlen volt, hogy hármunk közül bármelyikünk is megfertőződött volna, távol a lakott helyektől a szőlőbeli házban. Marival és Zsófival mindhárman a kockázati csoportokba tartozunk, óvatosságból hetekkel ezelőtt beoltattuk magunkat influenza és tüdőgyulladás ellen. Régóta csak elvétve és akkor is távolságot tartva érintkeztünk ismerősökkel, rokonokkal. A hét közepén a szőlőben és a pincében dolgozó kollegáink megkapták a fizetést meg az ilyenkor szokásos prémiumot és hazautaztak.

Magunk maradtunk a házban és az egész udvaron. Bevásárlásainkat a Borteraszt vezető Peti intézte.

Egészségesen akartuk kihúzni a vakcináig.

Talán még néhány hét.  Igaz, december első napjaiban átestem egy háromnapos lázon, égett a szemem, fájt kicsit a gyomrom meg az izmaimat is éreztem, és már három napja önkéntes karanténba vonultam az emeleti vendégszobába, Nagyon így sem aggódtam. Biztos, ami biztos, szombat reggel éhgyomorra Mari levette tőlünk a garatváladék-mintát.

Háromszor két vonal – háromszor pozitív. A negatív lelet biztonsága csak hatvanszázalékos, de a pozitív teszt biztos. 

Újratervezés. Mostantól nem a vakcinára várunk, csak a gyógyulással nyerhetjük vissza a szabadságunkat. Én minden esetre visszaköltözhettem a vendég-szobából a lakásba – már nem volt kit megfertőzni. Felhívtuk a háziorvost meg mindenkit, akitől tanácsra számíthattunk. Zoli unokatestvéremet, a pécsi tüdőgyógyász tanárt, Korgót, a klubtársat, a füredi professzort.

Egyszerű dolgokat tudtak javasolni: Sok szellőztetést, sok folyadékot, kevés fizikai terhelést, meg legyen itthon toroköblítő, aszpirin, antibiotikum, lázcsillapító. Ha légzési nehézséget tapasztalunk, azonnal mentőt!

További részletek ITT olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!