Csopak - Hirdetmény

balaton.vehir.hu 2020. 11. 14. 15:48

A 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet újra kihirdette a veszélyhelyzetet, amelynek lényege, hogy különleges jogrend lépett életbe, amely alapján ismét a Polgármester gyakorolja a Bizottságok és a Képviselő-testület hatáskörét. Természetesen a tavaszi időszakhoz hasonlóan Képviselő Társaimnak továbbra is kikérem a véleményét és döntéseimet az alapján hozom meg - Tájékoztat Ambrus Tibor, Csopak polgármestere.

 Közmeghallgatást nem lehet tartani, de a szokásos évértékelő beszámolómat az idén is megtartom 2020. december 1-jén (kedden) online formában.

Miután a gyülekezést tiltja a jogszabály, így a tervezett rendezvényeket – amíg a Kormány nem vonja vissza – nem tudjuk megtartani. Ezzel együtt a Kultúrház is bezárásra kerül, ott rendezvényt, programokat, foglalkozásokat tartani nem lehet.


A Csopaki Közös Önkormányzati Hivatalban továbbra sincs személyes ügyfélfogadás. Kérném, hogy a www.csopak.hu oldalon tájékozódjanak a jegyzői utasításban foglalt ügyintézési lehetőségekről.
Bár a Kormányrendelet csak a 10.000 fő feletti településeknél írja elő a maszk esetleges használatát, ettől függetlenül kérnék mindenkit, hogy lehetőség szerint azokon a közterületeken, ahol sokan tartózkodnak, viseljenek maszkot, saját és embertársaink érdekében.
Az országos trendekhez hasonlóan Csopakon is egyre nő a pozitív koronavírus betegek száma, ezért kérnék mindenkit, hogy még fokozottabban tartsák be az előírásokat, ha nem érzik jól magukat, maradjanak otthon, telefonon jelezzék a háziorvosuknak.
Kérjük, figyeljenek az országos rendelkezésekre, a Kormány döntésének megfelelően fogom a helyi döntéseket is meghozni.
Tavasszal Csopak közössége jól vizsgázott empátiából, törődésből, segítőkészségből. Ne engedjük, hogy a mentális fáradtság vagy a szkepticizmus felülkerekedjen a józan ész által vezérelt viselkedésen, az emberségen.

Ambrus Tibor
polgármester

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!