Bölcsődei férőhelyek kialakítása Csopakon

balaton.vehir.hu 2020. 09. 10. 14:49

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, bruttó 199,99 Millió Forint, vissza nem térítendő támogatásban részesítette Csopak Község Önkormányzata, Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” tárgyú felhívásra benyújtott, TOP-1.4.1-19-VE1-2019-00002 azonosítószámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása Csopakon” című pályázatát.

 A támogatásnak köszönhetően a Csopak, Kossuth Lajos u. 26. szám alatti Mandulavirág Óvoda bővítésével egy 248 m2 alapterületű, földszintes, két csoportszobás, 24 fő 3 év alatti kisgyermek befogadására képes bölcsőde megépítésére nyílik lehetőség. A gyermekszobákhoz közel 50 m2-es árnyékolt terasz kapcsolódik majd, mely folytatásában egy 637 m2 alapterületű önálló játszóudvar kerül kialakításra. A közlekedés az új épületrész és a meglévő óvoda épülete között egy fedett-nyitott folyosón keresztül lesz megoldott. A beruházás ezen kívül tartalmaz még a bölcsődei neveléshez közvetlenül kapcsolódó eszközbeszerzést (bútorzatot; működéshez szükséges használati eszközöket; játékokat; játszótéri eszközöket), valamint napelemes energiatermelő rendszer kiépítését is. A bölcsőde megközelíthetősége önálló bejárattal a Fecske utca felől lesz biztosított. A projekt 6 új munkahelyet teremt.

A fejlesztéssel az önkormányzat az elmúlt évek során egyre erősödő helyi és környékbeli igényeket kívánja kielégíteni. A bölcsőde megépítése és működtetése hozzájárul a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez, ez által a családok életminőségének javításához.

A beruházás célja, a területi esélyegyenlőtlenségek megszüntetése, az egyenlő esélyű bölcsődei szolgáltatásokhoz történő hozzáférés megteremtése, Csopak község népességmegtartó képességének javítása.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 100%-os támogatási intenzitás mellett.

A beruházást 2020.10.01. és 2021.09.30. között kell megvalósítani.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!