A koronavírus itt van Csopakon!

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 09. 05. 11:56

Kedves csopakiak! A koronavírus járvány új fejezetéhez értünk. Tavasszal még távoli fenyegetés volt, mostanra köztünk járó valósággá vált. A koronavírus itt van Csopakon. Már nemcsak a külföldről hazatérők, nemcsak a pozitív mintát adó emberekkel érintkezők vannak karanténban, hanem sajnos már több igazoltan koronavírussal fertőzött ember is - írja Ambrus Tibor polgármester a község hivatalos honlapján.

 A hűvösebb idő, az összezártság tovább fokozhatja a vírus terjedését, amit csak közös cselekvéssel és felelősségvállalással fékezhetünk. 

Most már nem csak az idősek vannak veszélyben, hanem a fiatalok is, akik az intenzívebb közösségi élet miatt nagyobb számban fertőződhetnek és betegedhetnek meg.
A vírussal való együttélés nem könnyű. A jövő kiszámíthatatlan, nincs mihez igazodni a tervezés során, ez pedig folyamatos egyensúlyozást, korábban meghozott döntések korrekcióját, gyors alkalmazkodást igényel. 
Senki, még a leghitelesebb szakértők sem tudnak biztosat mondani arról, pontosan hol a határ, mikortól számít veszélyesnek a tömeg. Így mi is a józan eszünkre, a szakértők javaslataira és a központi járványügyi előírásokhoz igazodva tudunk döntéseket hozni. 
Döntéseket, amik néha fájdalmasak. Például törlünk olyan rendezvényeket- sajnos ritka kivétel voltunk - amelyekre sokat készültünk, vártuk a közös szórakozás lehetőségét – mégis a csopakiak és a Csopakon tartózkodók egészsége és élete védelmében kénytelenek voltunk, vagyunk így eljárni.
Azt kérem Önöktől, hogy vigyázzanak egymásra. Az édesanyák már biztosan nehezen viselnék el, ha újra nekik kellene otthon tanítani a gyermekeiket. 
Azt sem szeretnénk, ha még több ember veszítené el a megélhetését, ha fokozódik a járvány. 

Kedves csopakiak! A koronavírus már itt van Csopakon!

Ezért kérjük újra és újra, tartsák be az előírásokat, ajánlásokat, kerüljék a tömeget, a szórakozóhelyeket, rendezvényeket, ahol kell, viseljenek maszkot, tartsanak távolságot egymástól, és mossanak rendszeresen kezet! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Köszönöm a megértésüket és az együttműködésüket!

Forrás: csopak.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!