Csopak: Polgármesteri helyzetjelentés április 30.

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 04. 30. 17:38

Csopak, 2020. április 30., csütörtök - Kedves csopakiak és Csopakon tartózkodók! Ambrus Tibor polgármester helyzetjelentése.

 A kormány tegnapi döntései szerint május 4-től, hétfőtől lassan elkezdünk visszatérni a megszokott életünkhöz. Óvatos, megfontolt lépésekkel elindulhat a gazdaság, kinyithatnak a boltok, egyelőre vidéken, hiszen itt kisebb az esélye a fertőzésnek, kevesebb az emberek közti érintkezés lehetősége.

A turizmus szempontjából jó hír, hogy kinyithatnak az éttermek, strandok, üzletek – természetesen a távolságtartás szabályainak betartásával. A következő hetekben, ahogyan eddig is, nagyon fontos lesz az egymás iránti bizalom, a másik emberre való odafigyelés, törődés. Ennek továbbra is része a maszk viselése zárt helyen, a kellő távolság megtartása, és hogy csak akkor menjünk el otthonról, ha valóban szükséges.
A várható enyhítések ellenére, elsősorban a csopakiak védelme érdekében ezen az ünnepi hosszú hétvégén az elmúlt hét tapasztalatai alapján azonban még zárva fogjuk tartani a strandot.
Reméljük, hogy utoljára kell ilyen intézkedést hoznunk, de számunkra a csopakiak és most csopakon élők egészsége és védettsége elsőbbséget élvez a szabadidő eltöltésének kényelmével szemben.
Az élet a koronavírus járvány idején sem áll meg, a gazdaság kiszámíthatatlan, előre nem látható változásai Csopakot is elérik.
 
A BAHART közgyűlési előterjesztéséből jutott a tudomásunkra, hogy több ingatlanukat tervezik értékesíteni, köztük a csopaki hajóállomás területét is. Azt gondolom, mindannyian érezzük ennek a területnek a fontosságát, Csopak életében betöltött szerepét. Polgármesterként minden követ megmozgatok annak érdekében, hogy ez a terület olyan maradhasson, ahogyan mi, csopakiak szeretjük. Tiltakozó leveleket írtam, Kontrát Károly országgyűlési képviselőnk ígéretet tett arra, hogy képviselni fogja az érdekeinket. Azt szeretnénk elérni, ha az eladást nem tudjuk megakadályozni, hogy legalább elővételi jogunk lehessen vagy, hogy egy kedvező konstrukcióval az önkormányzat vásárolhassa meg az ingatlant. 
 
Az óvodánkban ügyeleti ellátást szervezünk a szigorú járványügyi előírásoknak megfelelően. Az ügyeleti ellátást a felvehető gyermeklétszámra tekintettel elsősorban azoknak biztosítjuk, akik egészségesek és szüleik dolgoznak és munkába járás feltétlenül szükséges. Jelentkezni az óvodavezetőnél lehet az óvoda emailcímén.
 
Csopak is bekerült az országos koronavírus szűrés mintavételi helyszínei közé, az érintettekkel a szakemberek hamarosan felveszik a kapcsolatot.
 
Szeretném a mai jelentkezésemet az édesanyák köszöntésével zárni. Mindennapos láthatatlan erőfeszítéseik, kitartásuk és helytállásuk előtt szeretnék tisztelegni és aki megteheti –én sajnos már régóta nem-- legalább egy csokor virággal – akár virtuálisan is köszöntse fel őket.
 
Ambrus Tibor 
polgármester
A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!