Taps a szülőkért, gyermekekért

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2020. 04. 25. 06:50

Sok országban, ahol a koronavírus járvány megbénította az életet – Magyarországon is – tapssal köszönik meg az emberek az egészségügyi dolgozók helytállását és kitartását. Megérdemlik - Fogalmaz Ambrus Tibor, Csopak polgármestere.

 Ahogy megérdemlik a bolti eladók, az önkormányzati ügyintézők és mindenki, aki a települések infrastruktúrájának fenntartásáért, az élet alapvető feltételeinek biztosításáért dolgozik akkor, amikor mindenki más otthon maradni kényszerül. Ők nem tehetik meg.

Egy gondolat erejéig én most azokról az édesanyákról, édesapákról szeretnék megemlékezni, akik erejükön felül teljesítenek a járvány idején. Övék a háztartások minden gondja, talán még dolgoznak is, és közben megfeszített erővel, rejtett tartalékokat mozgósítva tanítják otthon maradt gyermekeiket. A tananyagra, az életre, a jelen elfogadására. Nélkülük nem (nélkülük sem) működne a helyzethez való alkalmazkodás, sem a családok, sem a társadalom szintjén. Bizonyára fáradtak már, és ma senki nem tudja megmondani, meddig kell még kitartaniuk.
És a szülők mellett ne felejtkezzünk el a gyermekekről sem, akik kapcsolatok, tanárok és barátok nélkül maradtak. A képernyő a tanulótársuk, szüleik pótolják a matek, magyar, történelem, biológia, testnevelés (és így tovább…) tanáraikat. Komoly küzdelem ez minden szereplő számára.
A legközelebbi taps alkalmával tapsoljunk értük is!

Ambrus Tibor
polgármester

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!