Családbarát Hely Bronz fokozatú minősítést kapott a csopaki önkormányzat

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu Fotó: csopak.hu 2020. 02. 20. 16:32

A Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát nyerte el Csopak Község Önkormányzata 2020 januárjában. Az elismerés kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

 

Az európai uniós forrásból megvalósuló Családbarát Ország projekt (EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 fő célkitűzése, hogy Magyarországon könnyebb legyen összeegyeztetni a munkát és a magánéletet.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát Hely tanúsító védjegy létrehozásával egy mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő tanúsítási rendszert dolgozott ki. Ez a védjegy hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is igazolja.

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

A Családbarát Munkahely esetében a munkavállaló támogatása megnyilvánulhat többek között az atipikus foglalkoztatás és a munkavállalóknak biztosított szolgáltatások (pl. rekreáció, közösségépítés, egészségvédelem, érdekegyeztetés, képzések) területén.

Az első ütemben, 2019-től kizárólag a Bronz fokozatra lehet pályázni. Az Ezüst és Arany fokozatok 2020-tól fokozatosan kerülnek bevezetésre. Az Ezüst fokozat megszerzésének előfeltétele lesz, hogy a pályázó legalább egy éven át Bronz fokozatú minősítéssel rendelkezzen, illetve további családbarát intézkedéseket vezessen be. Azért is érdemes továbbá Bronz fokozatú minősítést szereznie, mert a Bronz fokozatra épülő Ezüst és Arany fokozat birtokosai a későbbiekben működésüket segítő kedvezményekben is részesülhetnek.

 csopak.hu/hu/content/csaladbarat-hely-bronz-fokozatu-minositest-kapott-csopaki-onkormanyzat

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!