Lassítson! Legyen balesetmentes a Nosztori!

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 12. 05. 09:47

A balesetek megelőzése érdekében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság két figyelemfelhívó táblát helyezett ki a 73-as számú főúton.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy az illetékességi területükön csökkentsék a közúti közlekedési balesetek számát. Az elmúlt időszakban azonban a 73-as számú főúton, a Csopaknál található Nosztori-völgy útszakaszán több személyi sérüléses közlekedési baleset történt. Ezután döntött úgy a rendőrség, hogy a helyi és a megyei balesetmegelőzési bizottsággal, valamint civil szervezetek támogatásával az érintett útszakaszon figyelemfelhívó táblákat helyez el.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság még 2019 tavaszán rajzpályázatot hirdetett a környék általános iskolái számára NO-STORY – Legyen BALESETMENTES a Nosztori! címmel, melynek célja olyan alkotások elkészítése volt, ami a mindennapok közlekedőit figyelmeztetik az érintett útszakasz veszélyeire. A rajzpályázat első helyezettjének, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola - akkor - hatodik osztályos tanulójának, Horváth Ákosnak a pályaműve került rá a táblákra, melyeket 2019. december 3-án 14 órai kezdettel sajtónyilvánosság előtt adtak át.

A rendezvény előtt Regdon László rendőr ezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője egy kerekasztal-beszélgetésre hívta össze a közlekedésrendészeti szakembereken kívül a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervezetek képviselőit. Köszönetet mondott a megjelenteknek a táblák elkészítésében és azok kihelyezésében nyújtott segítségükért, támogatásukért. Hangsúlyozta, hogy a balesetek megelőzése továbbra is kiemelt feladatuk, és minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén minél kevesebb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történjen.

Felhívta továbbá a figyelmet a közúti közlekedési szabályok és a sebességhatárok betartásának fontosságára, hiszen sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezetők mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekednének.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!