Törvényes a csók Csopakon – Fergeteges népi színjáték

balaton.vehir.hu 2019. 11. 15. 20:21

Csopak, 2019. november 15., péntek – Pénteken este mutatták be Jegesi József Törvényes a csók című falusi tréfás színdarabját, parádés szereposztásban.

 A Márton napi mulatságot hagyományteremtő céllal rendezték meg a Csopaki Református Általános Iskola tornatermében. A népi ihletésű darab hatalmas sikert aratott a közönség soraiban. Amihez nagyban hozzájárult a nem mindennapi szereposztás. Bíró szerepében Tislér Géza, esküdként Ambrus Tibor,  Szücs Miska, legényt Gál Tamás, Török Julis, a fiatal özvegyet Geröly Annamária, kisbíróként Magyari János, Konyelánét dr. Szántód Anita, Huszár Péterné Göncölnéként és Szmik György Dodóként lépett színpadra. A színdarabot dr. Akócsi Katalin rendezte és tanította be.

A fergeteges előadást követően a helyi borosgazdák kínálták a hegy levét, amely mellé libazsíros és libapástétomos kenyér és egyéb finomság dukált.

Az esti rendezvény Csopak Község Önkormányzata, Sáner János Kertbarát Kör, a Mandulavirág Óvoda és a Csopaki Református Általános Iskola közreműködésében valósult meg.

Dr. Akócsi Katalin

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!