Közösségi befőző nap és madárijesztők versenye Csopakon
balaton.vehir.hu 2019. 09. 21. 17:15 |
Csopak, 2019. szeptember 21., szombat – Az elkészült lecsóval és mézes dióval a településen élő időseket, nagycsaládosokat, valamint hátrányos helyzetűeket tudják támogatni.
Ambrus Tibor polgármester hírportálunknak elmondta, hogy a tavalyi sikeres befőzést követően idén is 500-500 üveg lecsót, szilvalekvárt és mézes diót készítenek, amit karácsonykor ajándékoznak a településen élő időseknek, nagycsaládosoknak és hátrányos helyzetű családok között. Azt is elmondta a polgármester, hogy a szombati napon negyven fő vett a közösségi befőzésben, önkormányzati dolgozók és civil szervezetek tagjai.
-A mai befőzéshez és mézes dióhoz összesen 280 kilogramm paprikát, 140 kilogramm paradicsomot, 120 kilogramm hagymát, 60 liter étolajat, 65 kilogramm dióbelet valamint 35 kilogramm akác és 30 kilogramm vegyes virágmézet használtak fel – mondta Gál Tamás mesterszakács.
Életképek
Megosztás
A rovat további cikkei
- Csopaki tojásfa
- Balatonalmádi, Lovas és Csopak csatornahálózata is bővül
- Rejtélyes építkezés Csopakon: óriásfúrót vetettek be a Balaton partján
- Tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről 2021. évben
- Halálos baleset Csopaknál
- Veszprémben 21,7 fokot, Csopakon alig 5,8 fokot mértek szerda délután
- Fakivágási tilalom!
- A Balatonnál is havazik
- A Balatonnál is havazott
- Átengedte a vezetést gyermekének a nő, eljárás lett a vége