Arcok a Vakodából – elgondolkodtató kiállításmegnyitó

balaton.vehir.hu 2019. 08. 28. 19:29

Csopak, 2019. augusztus 28., szerda - Zámbó Attila mindannyiunk számára fontos üzenetet hordozó időszaki kiállítása augusztus 28-án nyílt meg a Csopak Galériában.

A kiállítást megnyitó Gál Antaltól megtudhatták a jelenlévők, hogy a művész 2005-ben találkozott a képeken szereplő vak és gyengén-látó személyekkel. Mély benyomást tett rá a találkozás, ezért saját készítésű fényképek alapján festette meg a sorozatot. Az alkotói munkát végigkísérte egyfajta feszültség, hiszen önmagában az sem volt könnyű feladat, hogy engedélyt kérjen látássérültekről portré készítésére.

A sorozat egyik különlegessége, hogy a rusztikus, egyenetlen háttérbe simul bele a kétdimenziós arckép, így a képek modelljei is kaptak tapintás útján visszacsatolást az elkészült művekről. Ahogy az alkotót megérintette és elgondolkodtatta a velünk élő vakok és gyengén-látók élete, úgy a 9 darabos sorozatot megtekintve a látogató előtt kibontakozó 9 személyiség, 9 élettörténet is arra késztet, álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk más szemmel világunkra és saját életünkre.

A kiállítás megtekinthető 2019. szeptember 8-áig, keddtől vasárnapig 9-11 óra, illetve 17-19 óra között a Csopak Galériában.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!