Két nyári táborban is jártak a balatonfüredi rendőrök

balaton.vehir.hu Forrás: Szabó Zoltán bűn- és balesetmegelőzési előadó Balatonfüredi Rendőrkapitányság 2019. 06. 26. 13:08

Kerékpáros ügyességi pályával színesítették a programot a gyerekeknek.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. június 24-én délután egy csopaki, majd 2019. június 25-én délelőtt egy balatonfüredi nyári diáktáborban is bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági foglalkozást tartottak általános iskolás gyermekeknek.

A rendőrök interaktív előadások keretében hívták fel a figyelmet a nyár és a vízpartok veszélyeire, a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira. Elmondták, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kerékpárjaikról leszállva, azokat áttolva keljenek át. Hangsúlyozták, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező. Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt is.

Az előadást követően a gyerekek a gyakorlatban is megmutathatták kerékpáros tudásukat egy különböző elemekből összeállított akadálypályán, levezetésként pedig elméleti közlekedési tudásukat is tesztelhették. A résztvevők megtekinthettek egy rendőrmotort és egy rendőrautót is.

A legügyesebbek láthatóságot elősegítő baleset-megelőzési ajándékokat kaptak búcsúzóul.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!