Flashmob a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2019. 06. 20. 18:21

Csopak, 2019. június 20., csütörtök - A Városok-Falvak Szövetsége nyolc tagtelepülése és a vendéglátó Csopak néptáncosai, összesen 160 általános iskolás ropta a táncot a strandi hatalmas vízinapozó deszkáin.

 

Pontosan öt órakor özönlötték el a gyerekek a hatalmas vízi napozó stéget a csopaki strandon. Az idei évben immár IV. alkalommal ad otthont a házigazda a Csopaki Néptánctábornak, ahol 160 általános iskolás sajátítja el a néptánc fortélyait, fejlesztik tovább tudásukat az egy hetes tábor során. A közel tíz perces rögtönzést hatalmas vastapssal fogadták a strandolók és a vízben lubickolók. A talpalávalót a Zeneakadémia növendékei szolgáltatták. A szövetség keretén belül az alábbi települések képviseltetik magukat: Püspökladány, Gyula, Hajdúböszörmény, Biharkeresztes, Kőszeg, Berettyóújfalu, Kisújszállás és a házigazda Csopak.

 Aki csak teheti időzzön még a településen, mert szombaton  szintés a strandon tartják a nagy országos Koccintást, a cél, hogy minél többen koccintsanak egy pohár olaszrizlinggel pontosan 17 órakor, ezzel ismét elnyerheti Csopak a település lélekszámával arányos, egy időben legtöbben koccintó megtisztelő címet az országban. Egy pohár olaszrizlingre minden strandoló, aki koccint a település vendége. Majd 18 órai kezdettel a vízinapozón mind a kilenc néptánccsoport egy fergeteges gálát ad, akkor már csodálatos néptáncviseletben  ropják majd a táncot.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!