Rajzpályázatot hirdettek a balatonfüredi rendőrök - Legyen balesetmentes a Nosztori

balaton.vehir.hu Forrás: Szekeres Kornél c.r.őrgy. 2019. 06. 14. 06:53

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság rajzpályázatot hirdetett általános iskolás felső tagozatos diákoknak, melynek témája kifejezetten a Csopakhoz közeli Nosztori útszakasz közlekedési baleseteinek megelőzése volt.

 

A balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola, a Radnóti Miklós Általános Iskola, a Református Általános Iskola, a csopaki Református Általános Iskola és az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola részére megküldött felhívás kiemelt célja volt egy olyan alkotás elkészítése, mely a mindennapok közlekedőit figyelmeztetheti a kérdéses útszakaszon a közúti közlekedés veszélyeire és a balesetek megelőzésére.

A beérkezett alkotások értékelését követően 2019. június 13-án díjazták a legügyesebbeket. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársa ajándékcsomagot adott át a tanulóknak, melyet egy, a területen tevékenykedő erdészeti társaság ajánlott fel.

Az első helyezett rajzot Horváth Ákos, a Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulója készítette. Alkotásából figyelmeztető tábla készül majd, melyet az előzetes tervek szerint 2019. július hónapban helyeznek ki a 73-as számú főút Nosztori-tető szakaszán.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!