Csopak: Hatalmas érdeklődéssel zajlott a második Egészség- és Sportnap

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2019. 05. 19. 06:15

Szombaton öröm volt nézni a rengeteg jelentkezőt, aki már reggel kilenc előtt sorba állt a regisztrációs pultoknál.

 A lakossági szűrővizsgálatok egy helyen, az iskola különböző tantermeiben zajlottak egy időben, ki egyetlen célzott vizsgálatra, ki teljes felmérésre érkezett a délelőtt folyamán. Lehetőség volt vérnyomás-, vércukor- és koleszterinellenőrzésre, hallásvizsgálatra, bőrgyógyászati ellenőrzésre, urológiai szűrésre, orr-fül-gégészeti vizsgálatra, allergiatesztre, és lisztérzékenységi szűrésre is. 

 

Az egészségtudatos jelentkezők oldott hangulatban, orvosnál nem megszokott jókedvvel várakoztak az orvosoknál, majd ugyanilyen önfeledten távoztak, tudva azt, hogy ezzel a szombati programmal tettek magukért, az egészségükért. 
Közel kétszáz fő vett részt a díjmentes vizsgálatokon, akik ezután egészséges fogásokat, salátát, olajos magok keverékét, csírával gazdagított szendvicseket, sajtfalatkákat kóstolhattak.
Az egészségnappal párhuzamosan a Csopaki Református Általános Iskola sportnapot tartott. Nagyon sok gyerek és szülő jött el idén is. Zenés bemelegítéssel kezdődött a reggel majd, kezdetét vették a futóversenyek, több korosztályban. A játékos sportversenyre, ügyességi akadályversenyre, roller és ping pong versenyre is sokan jelentkeztek. A versenyszámok ünnepélyes eredményhirdetésén Ambrus Tibor polgármester adta át az érmeket. 
Délután az érdeklődők kipróbálhatták a Meridián tornát, melyet Hajdú- Fehér Zsuzsa vezetett és megtekinthették a Csopaki Nyugdíjas Klub Senior táncát.
Délután 4-kor Dr. Zacher Gábor tartott érdekfeszítő előadást a mindennapi függőségek témájában, ahol nem csak az alkohol és a cigaretta, de a telefon- és internetfüggőség is kivesézésre került. 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!