Ízirájder öcsém! - Csuja Imre hatalmas sikert aratott a filmklubon

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu Fotó: csopak.hu 2019. 02. 27. 15:34

Folytatódott a filmklub a kultúrházban, melynek óriási sikere volt, hiszen a 2001-ben bemutatott Üvegtigris című film után, Csuja Imre volt a vendég. A népszerű színművész mesélt a kulisszatitkokról, hogy minek és kinek a hatására döntötte el, hogy színész lesz, színpadi szerepeiről, ahol nemcsak a bohém oldalát ismerheti a közönség.

 -Felhívtak annak idején egy castingra, kiküldtek két jelenetet, az egyik Gaben szerepe volt, - melyet végül Reviczky Gábor játszott el - a másik pedig a Csokié, akinek a bőrébe végül én bújtam. Mindkettő szerepet meg kellett tanulnom. Legelőször Gabent játszottam el, de valahogy nem éreztem magamat benne jól. Ragályi Elemér operatőr villájában voltunk, amikor Rudolf Péter megkért, hogy legyek keményebb, és egy kicsit tuskó. Maga a jelenet indulatos volt, és annyira felhúztam magamat, hogy szétcsaptam egy nagyon régi, kiszáradt ajtót, amelyet frissen felújítottak. Ez annyira megtetszett a stábnak, hogy egyből rám osztották Csoki szerepét – kezdte az Üvegtigris előzményeivel a népszerű színész, akinek jellegzetes mondása: Ízirájder öcsém!, - melyet mindig a Babettáján száguldva kiabált - azóta szállóigévé vált. Kiderült a forgatás során, hogy nem volt hátsó fék a motoron, igyekezett óvatos lenni, de ez végül nem jött össze, mert egy lejtőn olyan lendületet vett, hogy képtelen volt normálisan megállni. Érezte, hogy frontálisan nekimegy a kamerának, behúzta az első féket, így maradt meg a filmben az a nagy esés, melyet bármelyik kaszkadőr megirigyelhetne. 

Csuja Imre Hajdúnánáson született, egy nádfedeles kisházikóban élt. Imádott nagyijának az volt a mániája, hogy elkezdte 4-5 éves korában versekre tanítani, így beleívódott a költemények iránti szeretet, és nem volt más választása, mint hogy színész lesz. Színpadi kedvencei a görög klasszikusok, és Shakespeare művei. Sosem érezte azt, hogy a film- és sorozatszerepei miatt beskatulyáznák, de tény, hogy az országos ismeretséget az Üvegtigris hozta meg számára.

A beszélgetés során szóba került a Mi kis falunk népszerű sorozat is, ahol ő játssza a polgármester szerepét, melyet kifejezetten ráírtak, és melléje választották ki a színészeket. Pajkaszeg, - hivatalosan Pilisszentlélek – azóta zarándokhely lett a filmturisták körében. Volt olyan forgatás, amikor közel ezer ember jött el a faluba, és addig vártak a színészekre, amíg egy-egy autogramot vagy egy közös fotót nem kaphattak, készíthettek. Hihetetlen jó érzés számára a közönség szeretete, - melyet Csopakon is megkapott - hiszen sziporkázott a színpadon, rengeteget nevettek az emberek, többször megtapsolták, de a legvégén az hatotta meg a nézőket, amikor három Ady Endre verset mondott el, bebizonyítva, hogy Csoki tud komoly is lenni, ha szükséges. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!