Politikailag normális – A nemzeti, konzervatív újságírás esélyei

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2019. 01. 18. 20:44

Csopak, 2019. január 18., péntek - A legnagyobb átok, amitől szenved, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa, ez az úgynevezett politikailag korrekt beszéd- és gondolkodásmód. Ebből kiindulva szeretném megmutatni, hogy miért van végzetesen kettészakadva az ország, miért van az, hogy azon folyik a vita, hogy ki van többségben, kinek van nagyobb hangja, miközben élhetnénk normálisan is – kezdte előadásában Gajdics Ottó a Magyar Idők főszerkesztője, Csopakon a kultúrházban.

 A vendégeket, a Csopaki Polgári Kör elnöke Balogh Balázs köszöntötte, és örömét fejezte ki, hogy Bayer Zsolt és Huth Gergely után Gajdics Ottó is elfogadta a helyi civilszervezet meghívását. A Csopaki Polgári Kör által szervezet előadáson az ismert újságíró sok témakört érintett. Beszélt a média helyzetéről, a sajtószabadságról, az ellenzéki tüntetésekről, de szóba került a migráns válság és a májusi EP választás is, mely mérföldkő lesz a kontinens életében. Előadásában felhívta a figyelmet a PC anyanyelvromboló hatásaira, a történelmi múlt átírásának veszélyeire, az identitás szétverésére, a nemzeti öntudat felszámolásának kísérleteire.

Az ismert újságíró bőségesen hozott példákat a média mindennapjaiból, de említést tett arról a jelenségről is, amit a balliberálisok kultúrharcnak neveznek. A teltházas előadáson a nézők is kérdezhettek Gajdics Ottótól, aki igyekezett a maga megszokott stílusában, humorral fűszerezve, de tényekkel és számokkal igazolva válaszolni. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!