Karácsonyi műsorral kedveskedtek az iskolások

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2018. 12. 21. 12:55

A hagyományokhoz híven a Csopaki Református Általános Iskola diákjai adtak elő karácsonyi műsort a tornacsarnokban. A szeretet, a meghittség, az öröm és a béke járta át a szíveket.

 

Legelőször Huszár Péterné igazgató köszöntötte a jelenlévőket. - Vannak időszakok, amikor az emberek jobban összpontosítanak, jobban figyelnek bizonyos dolgokra, és valamilyen oknál fogva jobban is sikerül ez, mint általában. Nem, mintha máskor nem lenne rá szükség, de mégis ilyenkor karácsonykor láthatóan és megtapasztalhatóan bizonyossá válik a jóakarat. És ez mind azért, mert az emberek ilyenkor nem csak külsőleg öltöznek fel, és válnak mutatósabbakká, de inkább azért, mert ilyenkor a lélek is felöltözik. A szeretet tökéletesen összefog mindent. A hozzánk közelítő ünnep, karácsony ünnepe egyre nagyobb fényességgel világít. Várjuk megérkezését, csendességét.

Az ünnepi gondolatok után legelőször az iskola 1. osztályos tanulói léptek fel, őket követték a negyedik osztályosok, majd az intézmény kórusa, végül az összes iskolás együtt énekelt. Jogosan járt a vastaps nekik, hiszen átérezték a karácsony hangulatát, lelküket, szívüket adták, és ezért a közönség hálás volt. Felkészítő tanárok: Hadáné Újhegyi Berill, Juhász Rebeka, Tamásné Janni Erika és Végh István.

Nagytiszteletű ifjabb Tislér Géza lelkész ünnepi gondolataiban hangsúlyozta, hogy nem az erőszaknak, a hatalomnak, hanem a békességnek és a szeretetnek jön el most a pillanata. Engedjük el a bántó jelzőket, a dühöt, a haragot, a visszaütést, tettben és szóban. Majd közösen elénekelte mindenki a Dicsőség, mennyben az Istennek egyházi éneket.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!