Szépkorúak karácsonya Csopakon

balaton.vehir.hu 2018. 12. 19. 19:43

Csopak, 2018. december 19., szerda – Szerda este tartották a település hagyományos rendezvényét, amelyen idén 250 szépkorút láttak vendégül.

Karácsonyi díszítést kapott az iskola sportcsarnoka, ahol elsőként az óvodások karácsonyi műsorát hatalmas vastapssal köszönte meg a közönség. Majd a negyedikes általános iskolások kórusának karácsonyi dalcsokra is hatalmas sikert aratott.

Ambrus Tibor polgármester ünnepi beszédben kiemelte, hogy nekünk, csopakiaknak az adventi időszak azért is különleges, mert ilyenkor mi is időt, figyelmet ajándékozunk egymásnak. Ezek a legnagyobb ajándékok, amit csak adhatunk. A karácsony alkalmat ad arra, hogy kicsit kiszabaduljunk az állandó elfoglaltság rabságából, megszabaduljunk a feszültségtől, őrlődéstől. Lehetőség van csak a szeretteinkre, közösségünkre figyelni. Mert az időn és az odafigyelésen kívül a szeretet a másik legnagyobb ajándék, amit adhatunk egymásnak. Ajándékozzunk egymásnak szeretetet, hogy a téli hidegben és sötétségben is a megtartó közösség erejét sugározza felénk.

-Önöknek, akik elfogadták a mai meghívásunkat a csomag mellé adunk egy karácsonyi gyertyát is. A gyertya a nap életadó erejének a szimbóluma, de könnyen eloltható, ezért talán kifejezi önmagát az emberi életet is. A magát emésztő világító gyertya Krisztus áldozatára, a gyertyaláng pedig a szeretetére utal – fogalmazott a polgármester.

Végezetül köszönetet mondott: szeretném megköszönni Csopakért végzett munkájukat, azt hogy olyan települést vezethetünk, olyan településen élhetünk, amit az önök segítségével értünk el. Képviselőtársaim, kollégáim, barátaim és nagyon sok csopaki nevében ígérhetem, hogy nagyon fogunk a továbbiakban is vigyázni.

Majd Tislér Géza református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait. Legfontosabb a szeretet, az egymás iránti szeretet, amiről sose feledkezzünk meg – hívta fel a figyelmet.

A beszédeket követően Benedekffy Katalin operaénekes-színművész varázsolt fantasztikus hangulatot népszerű és operett dallamaival. A koncertet követően került sor a szeretetvendégségre.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!