Ittas-bódult baleset Csopaknál

balaton.vehir.hu Forrás: Veszprém MRFK Sajtószolgálat 2018. 10. 21. 11:13

Eltiltás hatálya alatt, ittas és bódult állapotban balesetezett. A gyanú szerint szeszes italt és kábítószert is fogyasztott a vezetés megkezdése előtt az a karádi sofőr, aki lesodródott az útról és felborult autójával Csopak közelében. A férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem.

 A 73-as számú főút 2. kilométerszelvényében, Csopak határában közlekedett egy karádi férfi az általa vezetett személygépkocsival 2018. október 20-án 5 óra 10 perc körül. Haladása során egy balra ívelő kanyarban az út jobb oldalán lévő füves területre sodródott, majd az út melletti fás részre hajtott, ahol több fának ütközött és felborult.
Ennek következtében az autó az oldalán az úttestre visszatért és kigyulladt. A járművezető a gépkocsiból kiszállt, a baleset során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, és felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert is fogyasztott, így az orvosi ellátás céljából kórházba szállított sofőrtől további mintavételre került sor.  Ezen kívül a rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, mert az eltiltás hatálya alatt állt. 
Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, valamint az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak a sofőr ellen a rendőrök.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. 
Hangsúlyozni kell, hogy az ittas, vagy bódult állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény, és bírósági eljárást von maga után! Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is!
Ne feledjék, mindenkit hazavárnak!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!