Nincs recept a sikerre – Koltai Róbert szerint a színész a történet lelke

balaton.vehir.hu Forrás: csopak.hu 2018. 10. 17. 15:20

A Sose halunk meg című film túléli az alkotóját, Koltai Róbertet, aki, ha nem is tudja kicselezni az időt, hamarosan könyvben meséli el, milyen volt az első 75 éve. A népszerű színművész volt a vendége a filmklubnak, amikor is levetítették a legendás filmet.

 

Sokan jöttek el megtekinteni a kultikus filmet, melyet felújított, digitális változatban láthattak a nézők. Sokat derültünk, olykor könnyeztünk. Koltai Róbert szerénységével, humorával, hamar belopta magát a közönség szívébe. A kiváló színészt Varga Kende Lőrinc művelődésszervező kérdezte a filmről, a kulisszatitkokról. Koltai Róbert mesélt még a többi filmjéről is, melyeket szintén nagy sikerrel mutattak be a mozik. Jelenleg 14 darabban játszik, szabadúszó, nincs egy színházhoz sem elkötelezve. Szívesen emlékezett vissza a Veszprémben eltöltött éveire. A népszerű színművész kötődik a városhoz, a színházhoz, az 1993/94-es évadban játszott és rendezett is a teátrumban. Többek között eljátszhatta Willy Loman szerepét, Az ügynök halálában.

Beszélt arról, is, hogyan sérült meg a szeme az Indul a bakterházban, amikor Bendegúz egy melyhűtött kukoricagombóccal szemen találta, és a filmen is jól látható, hogy kifutott a jelenetből. Az illetékes elvtárs születéséről is említést tett, közben nagy örömünkre előhozta a jellegzetes karaktert. Egy néző kérésére előadta Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versét, olykor németül, olykor magyarul, hatalmas derültséget okozva. Zárásként Ady Endrétől elszavalta, a Párisban járt az ősz című verset, melyet annak idején édesapja temetésén Jordán Tamás szavalt el. Megható pillanat volt mindez, Koltai Róbert mélyen átérezte a verset, és szívbemarkolóan adta elő, hatalmas vastapsot kapott a végén.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!