Élő madárijesztők Csopakon

balaton.vehir.hu 2018. 09. 22. 13:58

Csopak, 2018. szeptember 22., szombat - A borongós idő ellenére rengetegen keresték fel a programokat az Üdülőfalu és Kemping területén a Családi nap alkalmából.

 

A programfolyam a Csopaki Református Általános Iskora szervezésében valósult meg. Nagyon sok szép alkotás született. A zsűri három kategóriában jutalmazta az alkotásokat. Mindenképpen kiemelkedő volt az élő madárijesztő, a legkisebb gyermeke és édesapa öltöztek be, igényesen, ötletesen kivitelezett jelmezbe. Jutalmazták még a csoportos és egyéni alkotásokat is. A díjakat dr. Tarnai Dezsőné a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) csopaki csoportjának elnöke adta át.

Közben kézműves foglálkozások várták az érdeklődőket. Volt kovácsmester, kosárfonó, korongozás, légvár és felfújható bika rodeó, nagyon népszerű volt a különböző méretű óriás buborékfújás is. A barantások bemutatóját is élénk érdeklődés övezte.

Gál Tamás mesterszakács irányításával folytak az előkészületek

A konyha előterében -az önkormányzat szervezésében- pedig ötszáz adag csalamádé és lecsó készült, amit majd karácsonykor osztanak majd szét. Holnap pedig az önkormányzat dolgozói szintén ötszáz adag otelló lekvárt fognak majd elkészíteni. Mindenki, aki felkereste a rendezvényt választhatott a langalló vagy kürtőskalács között, ingyen kóstolhatta meg a finomságokat.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Aki kedvet kapott az még nyugodtan induljon el, mert 16.00 órakor a népszerű Alma Együttes lép színpadra.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!