Óvodások segítettek szüretelni a csopaki Berekháton

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter 2018. 09. 21. 14:13

Hangos gyerekzsivaj, nevetés, ollócsattogás törte fel a csendet a Berekháton, a kellemes, nyarat idéző időben. Tóth Gyula borosgazda tizenkilencedik alkalommal hívta meg a Mandulavirág Óvoda munkatársait és az óvodásokat, akik nagyon élvezték a szüretet.

 -Tizenkilenc évvel ezelőtt Tóthné Ferencz Henriette óvodavezetővel találtuk ki, hamár Csopakon élünk, akkor ismertessük meg a gyerekekkel az ősi szőlészet- és borkultúrát. A legtöbb gyereknek már van tapasztalata ebben, hiszen szüleiknek, nagyszüleiknek van szőlője. Ugyanakkor voltak olyan óvodások is, akik most szüreteltek életükben először, és ez számukra nagy örömet okozott – kezdi Tóth Gyula, aki gondosan ügyel arra, az óvónőkkel együtt, hogy a picik megtanulják, hogyan kell a kezükbe venni a papírvágó ollót, és azt használják, hogyan tegyék a kiskosarukba a szőlőt, majd onnan a puttonyba.

Idén korábban volt a szüret, az esős időnek köszönhetően ugyanis elkezdett rothadni a szőlő. A gyerekek olaszrizlinget szüreteltek, melynek mennyisége és minősége kiváló. Húsz fokos cukortartalmat mértek, a savtartalom pedig hat gramm fölött volt, ami jónak minősíthető. A jó munka pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen a 43 óvodás mustot kóstolhatott, és kaptak ropogtatni valót is.

Hangos gyerekzsivaj, nevetés, ollócsattogás törte fel a csendet a Berekháton, a kellemes, nyarat idéző időben. Hangos gyerekzsivaj, nevetés, ollócsattogás törte fel a csendet a Berekháton, a kellemes, nyarat idéző időben.

 

Tóth Gyula borosgazda tizenkilencedik alkalommal hívta meg a Mandulavirág Óvoda munkatársait és az óvodásokat, akik nagyon élvezték a szüretet. A gyerekek olaszrizlinget szüreteltek, melynek mennyisége és minősége kiváló. Húsz fokos cukortartalmat mértek, a savtartalom pedig hat gramm fölött volt, ami jónak minősíthető.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!