Szeptemberi nyárban HeppiEnd a csopaki strandon

balaton.vehir.hu 2018. 09. 08. 16:56

Csopak, 2018. szeptember 08., szombat – Nyarat idéző időben rendezték meg a Balaton-parti település hagyományos egész napos gasztro-kulturális rendezvényét.

 Annak ellenére, hogy a strand szombaton (és még vasárnap, de hétfőtől már ingyenes) még fizetős volt, nagyon sokan keresték fel a népszerű rendezvényt. Sokan strandoltak a kellemes nyarat idéző őszben és lubickoltak a Balatonban. A gasztronómia mellett a gyerekeket és felnőtteket kézműves műhelyek várták, elkészíthették a kívánság tutajokat, de nagy érdeklődés mellett volt hüllősimogató is. A délutáni „Hullámtörők” Taekwon-do bemutató is nagy sikert aratott. Olyanok is akadtak szép számmal, akik a csodálatos időben egyszerűen csak piknikeztek a Balaton partján. Délután a Füzesgyarmati Népdalkör fellépését követően a Well Brass fúvós együttes lépett színpadra.  Este hat órától pedig a Rulett Együttes szolgáltatta a talp alá valót.

A legnagyobb érdeklődés, mint minden évben a „Csülkös étkek” főzőversenyét kísérte. A 11 csapat a legváltozatosabb módon készítette el a saját csülkös étkét. Voltak, akik a hagyományosan, de kóstolhattunk erdei gombás csülköt, csülkös burgert, ami simán megjelenhetne valamelyik strandi büfé jövő évi kínálatában, de talán a legizgalmasabb a tejfölös csülkös bableves volt.

Gál Tamás csopaki mesterszakács, a zsűri elnöke elmondta, hogy évről-évre jelentős a minőségi ételek megjelenése a verseny alkalmával, ami azt is jelzi egyben, hogy a készítők egyre jobban odafigyelnek a minőségi alapanyagokra. A zsűri Tagja volt még Ambrus Tibor polgármester és Beke G. László újságíró.

Díjazottak

A csopaki Csülök királynők

2018-ban arany oklevélben részesült a Csipetke csapat: Tejfölös babaleves csülökkel, így ők lettek 2018. Csülök királynői, a Polgári Kör: Erdei gombás csülök pörkölt csopaki módra és a Csopaki Református Általános Iskola: Csülök pörkölt „Magyari” módra. Ezüst minősítésben részesült Köz-ért: Csülök Burger, a Gólyahír: Csülökpörkölt, a Sáner János Kertbarát Kör: Hagyományos Csülökpörkölt burgonyával és a Csopak-Paloznak Horgászegyesület: Csülkös babagulyása. Bronz oklevelet vehetett át a leCsücsülök: Csülök pörkölt, a Beach Team: Csülkös Huszár Gulyás, a Nyugdíjas Klub: pirított tökmagos sült csülök burgonyával és házi csalamádéval és a „Gastro Gapes” Rozmaring csülkös egytálétele.

Látványos bemutató

Majd átadásra került a „Csopak Legszebb Kertje” díjai. Idén kettő első helyezettet jutalmaztak: Szekendy Alajos és felesége Vincellér u. és a László házaspár Bodonkúti u. 1. (Füredi út 30.). Második helyezett: Mészáros házaspár Veszprémi út, végezetül a harmadik helyezett Csoó Sándorné Patakvölgyi utca udvaráért vehette át a díjat. A szervezők külön felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes megnézni a díjazottak kertjeit, mert csodálatosak.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!