Niederhoffer Edina és Lakatosné Nagy Zsuzsanna fotóiból nyílt kiállítás a Csopak Galériában

balaton.vehir.hu 2018. 08. 29. 20:26

Csopak, 2018. augusztus 29. – Szerda este nyílt a „Csopaki pillanatok”című tárlat. A kiállítást Puskás Zoltán a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója nyitotta meg.

 

Még életemben nem nyitottam meg fotókiállítást, habár jómagam negyven éve nagyon lelkes fotós vagyok – mondta a park igazgatója. Ezután megkérdezte, hogy mi a titka a jó fotónak. Három dologra van szükségünk – fogalmazott. Először is a technikai feltételeknek kell megfelelőnek lenni, például a fényképezőgépnek, ami ma már digitális, régebben hagyományos filmre, labormunkára és fotópapírra volt szükség. Mivel mi itt élhetünk a Balaton-felvidéken, ezért nagyon szerencsések vagyunk, mert a téma szó szerünk a szemünk és a lábunk előtt hever, méghozzá csodálatos háttérrel. Itt kapcsolódik be a fotós, aki a szemünk elé tárja a természet és környezetünk rejtett csodáit, amik mellett a legtöbben elrohannak és itt a mai kiállítás alkalmával betekintést nyerhetünk gyönyörű környezetünk megörökített pillanataiba – fogalmazott.

 

Lakatosné Nagy Zsuzsanna (b.), Puskás Zoltán és Niederhoffer Edina

Niederhoffer Edina Korzenszky Richárd gondolataival kívánt szép pillanatokat: „… A Balaton számomra kimondhatatlan és megfoghatatlan ajándék. Ablakomból hol zöldnek, hol szürkének, hol bíborvörösnek, hol feketének látom. Mindig más. Mindig ugyanaz. Az ablakom tövében mindig ott a fényképezőgép: most azonnal…, mert a következő pillanatban elillan a varázs. S miért nem elég, hogy mély lélegzetet veszek, hogy a csodát egyszerűen magamba szívjam? Mert tudom, hogy mindenkiből valami hiányzik, belőlem is…

…Nagyot lélegezni a nyitott ablaknál, s nézni a túlparti fényeket, odafönn pedig nézni a csillagokat: eszembe jut Rónay György verssora: A hullámok halandók. De a hullámzás – halhatatlan.”

Lakatosné Nagy Zsuzsanna a kiállítók nevében megköszönte a barátok, ismerősök , a család és az önkormányzat segítségét a kiállítás létrejöttéért.

A kiállítók összesen 74 fotón (fele-fele arányban) mutatják be elsősorban Csopak természeti szépségét, a hölgyekre jellemző érzékenységgel, szépen megkomponált felvételeken. Legyen egy virágzó mandulafa vagy akár egy ellesett pillanat a Balatonnál, árad róluk a nyugalom s egyben a természet varázsa, elénk tárva mind a négy évszak különleges színvilágát.

A kiállítást az érdeklődők szeptember 9-ig tekinthetik meg az intézmény nyitva tartási rendjében.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!