Szovátai gyerekek voltak Csopakon – részt vettek a nemzetközi kézilabda Cell kupán

balaton.vehir.hu 2018. 08. 21. 15:57

A közelmúltban tizenkét fiú és tizenhét lány szovátai kézilabdázó tartózkodott Csopakon. Mindez annak köszönhető, hogy a testvértelepülésről érkező fiatalok, a 22. Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztiválon vettek részt.

 

Csopak község önkormányzata a szállást, a reggelit biztosította a tehetséges sportolóknak, valamint ingyenes belépést a strandra. A fiúk az U12, míg a lányok az U14-es korosztályban vettek részt. Előbbiek az előkelő nyolcadik, utóbbiak pedig a kilencedik helyen végeztek. A Cell-Cup-ra ebben az évben 15 ország több mint száz csapata érkezett, mintegy kétezer sportolót felvonultatva. Olyan nemzetek képviseltették magukat, mint Feröer-szigetek, Norvégia, Oroszország, Ausztria, Németország, Franciaország, Izland, Kuvait és Szaud-Arábia, a teljesség igénye nélkül. A kupán nemenként öt-öt korcsoport (U-12, U-14, U-16, U-18, valamint felnőtt és junior) játékosai léptek pályára. Az esemény központja – a fináléknak is helyet adó – Veszprém Aréna volt, a megyeszékhelyen ezen kívül a Március 15. úti sportcsarnokban, a Noszlopy iskola csarnokában, az egyetemi munkacsarnokban pattogott még a labda. Idén a helyszínek a várpalotai Gál Gyula Városi Sportcsarnokkal, az alsóörsi létesítménnyel, valamint a balatonfüredi Balaton Szabadidő Központtal és a Lóczy Gimnázium csarnokával egészültek ki. 

A gyerekek és kísérőik nagyon jól érezték magukat Csopakon. A lányok idén második, míg a fiúk első alkalommal jöttek a településre. Horváth Zsuzsanna és Vájsz Krisztián csapatvezetők elmondták, hogy a színvonalas felkészülés mellett jutott idő a szabadidőre, a strandolásra, szó szerint a kellemest a hasznossal összehozták. 

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!