A Balatonon találkoznak a Polski Fiat 125p Klub tagjai

balaton.vehir.hu Forrás: autoszektor.hu 2018. 08. 16. 17:22

A hosszú hétvégén, péntektől vasárnapig tartó rendezvénysorozat keretében a Balaton partján adnak találkozót egymásnak a Polski Fiat különböző modelljei a magyarországi Polski Fiat 125p Klub szervezésében.

 A lengyel autóipar Magyarországon "nagypolski" néven ismertté vált modelljének kitűnő állapotban megőrzött és helyreállított példányai mellett annak ritka kombi verziója is megtekinthető lesz, csakúgy, mint a későbbi Polonez típus modelljei. A találkozóra a magyar Polski Fiat tulajdonosok mellett lengyel rajongók is elhozzák féltve őrzött kincseiket. A találkozó célja, hogy új alapokra helyezze a magyar-lengyel barátság fenntartását a fiatalok között.

Térkép forrása: csopak.hu

A felvonulás időpontja: 2018. augusztus 18. szombat, 10:30 Helyszín: Csopak

Az eseményt a Magyarország varsói Nagykövetsége támogatja a Magyar-Lengyel Nem-Kormányzati Együttműködési Program keretében. A Polski Fiat tulajdonosok Balaton-parti találkozója nagy múltra tekint vissza. Több mint húsz éven keresztül 1970-től 1992-ig rendszeresen sor került a seregszemlére Perlaki István Jászai Mari díjas színművész vezetésével, aki 2017-ben szinkronszínészi tevékenységéért Életműdíjat is kapott. Két évtizedes kihagyás után ismét találkozhatnak egymással és járműveikkel a lengyel autómárka kedvelői és a nagyközönség - írja az autoszektor.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!