Regionális nyugdíjas találkozónak adott otthont Csopak – több kulturális csoport fellépett

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter Fotó: Szendi Péter 2018. 05. 27. 10:49

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a településen a Közép-Dunántúli regionális nyugdíjas találkozót, mely nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen a Felvidékről három nyugdíjasklub is érkezett. Az Üdülőfalu és Kemping hűs árnyékát adó fái közt, mintegy négyszáz szépkorú nézte a kulturális eseményeket.

A vendégeket legelőször Károly Gabriella a Csopak Nyugdíjas Klub elnöke köszöntötte, külön kiemelve Ambrus Tibor polgármestert, Némethné Jankovics Györgyit, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének az elnökét, és Ambrus Istvánt a Magyar kultúra lovagját, a rendezvény ötletgazdáját.

Ambrus Tibor polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ismét sokan ellátogattak Csopakra, egyben megköszönte a Csopak Nyugdíjas Klubnak a rendezvény szervezését. –Ez a nap mindig alkalmat ad számunkra, hogy egy kicsit jobban odafigyeljünk önökre. Ilyenkor eszembe jutnak Sütő András szavai, aki azt mondta: önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött. A mi világunk is önökkel, apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. A település első embere hangsúlyozta, hogy olyan tudást, tapasztalatot, kincset halmoztak fel a jelenlévők, amit meg kell, hogy osszanak. Az utókor erőt, hitet és bátorságot meríthet, a mindennapi munkájukhoz.

A regionális nyugdíjas találkozót Némethné Jankovics Györgyi, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének az elnöke nyitotta meg. –A mostani találkozó a nyugdíjas kulturális életnek egyfajta évadnyitója. Az országos rendezvények, innentől kezdve, szeptember végéig tartanak. Különböző helyszíneken találkozhatunk majd egymással. A dalkörök Győrben, a tánccsoportok Békéscsabán, míg a színjátszó körök Egerben. Ezért is öröm számomra ez a nap, hogy Csopak, mint vendégszerető, időseket tisztelő település, újból helyet biztosít ennek az eseménynek.

Az ünnepélyes megnyitó után Horváth Imréné, a Csopaki Nyugdíjas Klub kulturális csoportjának vezetője konferálta végig az egész napos rendezvényt. Dalkörök, tánccsoportok, próza- és versmondók léptek fel a közönség nagy örömére. A finom ebéd után, a verőfényes napsütésben, sétahajókázás is volt. Többen megállapították, hogy milyen szerencsések a csopakiak, hogy mindennap láthatják a Balatont. A nyugdíjas találkozót a Csopak Táncegyüttes zárta, akik fergeteges műsorukkal, méltán érdemelték ki a vastapsot a közönségtől.   

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!