Vad Balaton Csopakon

balaton.vehir.hu 2018. 05. 15. 19:32

Csopak, 2018. május 15., kedd – Kedden, délután Csopakon vettették a Vad Balaton című csodálatos természetfilmet a Balaton élővilágáról. A filmet Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika neve fémjelzi.

 

Vers József

A keddi filmvetítést megelőzően Vers József a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa ismertette a természetfilmet a közönséggel. Elmondta, hogy a film előkészítésében, helyszínek kiválasztásában a Nemzeti Park munkatársai segítettek. Ez a film mindenfajta szempontból világszínvonalú, akár a legmagasabb szakmai és technikai megoldásokat vesszük figyelembe, amihez speciális szellemi felkészültség, sajátos technikai látásmód és türelem párosult. A csodálatos felvételek pedig önmagukért beszélnek. A Balaton és ez a térség természeti kincsünk, a Nemzeti Park éppen ezt a természeti kincset őrzi, és ahhoz hogy sokáig tudjunk benne gyönyörködni mindannyiunknak óvni és vigyázni kell rá – fogalmazott a neves szakember.

A keddi program a Szőlőszem Nagycsaládosok Egyesület szervezésében valósult meg. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy a Kultúrház nagyterme csordultig megtelt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!