Egészség- és sportnapot tartottak Csopakon – Pál Feri atya fantasztikus előadásával zárult az esemény

balaton.vehir.hu Forrás: Szendi Péter 2018. 05. 13. 11:02

A jó idő és a változatos programok sok ember kicsalogattak az iskolába és a sportpályára. Az önkormányzat az egészségnapot, míg az iskola a sportnapot szervezte. Valamennyi program, egy megnyert EFOP-os pályázat által valósult meg.

 

Kilenc órától a Csopaki Református Általános Iskola tantermeiben zajlottak a szűrővizsgálatok. Lehetőség volt bőrgyógyászat-, hallás-, látás-, urológiavizsgálatokra, de volt elsősegélynyújtó bemutató, fül-orr-gégészet és dietetikai tanácsadás, miközben egészséges ételeket lehetett kóstolni. Az orvosi rendelőben volt a vizeletvizsgálat, míg a fogorvosi rendelőben a fogászat. Minden várakozást felülmúlt a regisztrálók száma. Korábban hetvenen jöttek el az egészségnapra, most pedig közel százhetvenen.

Amíg a szakszerű vizsgálatok folytak, addig az iskola szervezésében sportnapot tartottak a sportpályán. Nagyon sok gyerek és szülő jött el, a rekkenő hőség ellenére. Legelőször zenés bemelegítés volt, majd kezdetét vették a futóversenyek, több korosztályban. A játékos sportversenyre és a svédváltóra is sokan jelentkeztek. Közben az iskola tantermeiben has-, gát-, és törzstartó izmok regeneráló edzése folyt, de volt jógaoktatás és pilates-óra, valamint meridián torna is. A versenyszámok ünnepélyes eredményhirdetésén Ambrus Tibor polgármester adta át az érmeket. Senki nem távozott üres kézzel, mindenki kapott egy Sportnap feliratú bögrét Huszár Péterné igazgatótól.

A finom ebéd után, asztalitenisz versenyre került sor a tornacsarnokban, miközben négy csapat részvételével foci bajnokság zajlott a sportpályán. A győztes csapat végül az önkormányzat lett, valamennyi mérkőzését megnyerte, kapott gól nélkül. A második helyet a Csopaki Református Iskola csapata szerezte meg, a dobogó harmadik fokára állhatott a Szőlőszem Csopaki Nagycsaládosok Egyesülete, míg a Csopak-Paloznak Horgászegyesület a negyedik helyen végzett.

A nap végén Pál Feri atya, mint mentálhigiénés szakember tartott előadást a nagysátorban, Stressz és kommunikáció címmel. Hatalmas volt az érdeklődés. Pál Feri atya a tőle megszokott lehengerlő stílusában, sziporkázó humorával, közvetlenségével hamar belopta magát az emberek szívébe, így jogosan járt a vastaps az előadás végén. Mindenki nagy élménnyel tért haza. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!